tisdag 22 december 2009

God jul!











Snön ligger fortfarande vit över hela Fålhagen, och just nu är det - 12 grader ute. Det händer inte så mycket utomhus, antagligen är väl alla inomhus och förbereder julen. Det är bara fåglarna som syns i varenda buske i villa trädgårdarna där de matas. Hittills mest talgoxe och grönfink, hoppas att det kommer några domherrar också!

onsdag 16 december 2009

Vintern har kommit till Fålhagen


Det snöade i ett dygn, och nu ligger snön som ett mjukt vitt duntäcke över Uppsala. Det här är första gången jag ser det inre av Fålhagen i snöskrud, och jag gillar det verkligen. Snön lyser upp och tar återigen fram de fina färgerna på husen, som har gömts i höstmörkret. Och snön dämpar alla ljud, så det blir ännu tystare än vad det brukar vara här. Det är som att promenera i bomull...

Överallt ser man adventsstjärnorna lysa genom snöiga fönster när man är ute och promenerar. Att husen här är lite äldre tycker jag ökar julstämningen jättemycket. Och särskilt Solrosgatan rekommenderas tydligen för promenad nu när det är snö - den ska se jättefin ut nu har jag hört.

måndag 14 december 2009

Kaffesugen Fålhagsbo















Här har någon som verkligen gillar kaffe hittat ett bra ställe att göra sig av med sina kaffekoppar. Imorgon ska jag kolla om kopparna blivit fler eller inte. Det vore intressant att veta vem som ligger bakom koppkuppen. Personligen så förstår jag den här kaffedrickaren, skulle han eller hon inte göra sig av med sina tomma koppar här så finns det väldigt få papperskorgar i Fålhagen! Frågan är dock, är personen på väg till eller från Fålhagen. Det kryllar inte direkt kaféer här i Fålhagen så jag får kolla vilket kafé kopparna kommer ifrån. Om det är någon som är intresserad och har pengarna att starta ett kafé här i Fålhagen så finns det en lokal till salu i korsningen St Göransgatan och Ymergatan. Senast jag kollade så kostade den 2,1miljoner och hade en hyra på nästan 11 000kr.

onsdag 9 december 2009

Förbjudet med okopplade hundar...

Foto: oipocorp - Creative commons, www.flickr.com

På vår gård finns en skylt om att hundar inte får vara okopplade på bostadsrättsföreningens gård. Jag har länge undrat varför det är så strikt, jag förstår att man inte får rasta hundar, men att ingen slags hund får gå lös... Måste bo en hundrädd människa här, tänkte jag. Idag när jag fick skjuts hem av min kompis som har bott på samma gård så fick jag veta historien bakom skylten:

Min kompis hade en kompis och dennes två rottweilers på besök. Kompisens rottweilers var jättesnälla och allt var frid och fröjd. De lekte och busade på gården. Eftersom rottweilers är stora och min kompis liten såg det antagligen väldigt läskigt ut när båda hoppade på henne bakifrån samtidigt och välte henne. Några på gården blev vittne till detta. Så medan rottweilersarna vilade ut i min kompis soffa ringde någon till styrelsen/vicevärden, och följande morgon fanns det flera skyltar på gården om att hundar måste hållas kopplade :).

lördag 5 december 2009

En hare

Tyvärr så hade jag inte min kamera med mig när jag var ute och gick i Fålhagen en härlig vardagsmorgon. Det var frost på marken och väldigt vintrigt för första gången i år. Det är så uppfriskande med frost och minusgrader. Dessutom så var det ljusare än på länge tack vare frosten!

På en av gårdarna här i Fålhagensåg jag en hare sitta under ett äppelträd! Så härligt underbart! Jag funderade på att döpa haren till Newton för den var ute efter äpplen :). Kan harar bli berusade av halvrutna äpplen?

Jag tycker att programledaren i mitt i naturen borde komma till Fålhagen för vi har massor med djur här. Lite cityvinkling på det hela!

tisdag 1 december 2009

Uppsalas översiktsplan ute på samråd

Nu är Uppsalas översiktsplan, som visar hur kommunen ska utvecklas fram till 2030, ute på remiss. Detta är det gyllene tillfället för alla som vill säga något om hur staden eller kommunen ska utvecklas eller bevaras. Planen finns på kommunens hemsida . Man kan skicka in synpunkter via brev och e-post fram till 25 januari. Man kan även gå på ett av många samrådsmöten som hålls, där man kan träffa politiker. 2 och 7 dec är det kvällsmöte på Musikens hus kl 19. 3 och 14 dec är det lunchmöte på Musikens hus 11.30.

Jag har hittills bara bläddrat lite på måfå i planen, men självklart ska jag hålla extra koll på Fålhagen. Jag har redan noterat att det nämns att bristen på grönområden är stor i Fålhagen, samt att Fålhagen pekas ut som en del av ett utvecklingsområde (man ska bygga nya bostäder) på en av kartorna.

Så kasta er över länken här ovan och börja kommentera! Själv har jag varit tillräckligt vuxen för idag, så jag drar ner till Norrlands och äter hamburgare nu. Härligt att det bara tar en kvart att gå dit :).