lördag 30 januari 2010

Fålhagen och vintern...




















Jag har inte hakat upp mig på plastisen men nu har man plockat bort den :). Äntligen. Kanske förstod man till slut att naturlig is som man faktiskt kan åka på är mycket bättre och populärare. Fålhagens IP 1 - plastisen på Vaksala torg 0.

Igår på vägen till jobbet hade jag en Die Hard-upplevelse på Vaksala torg. Helt plötsligt dyker det upp en massa lastbilar. De skulle forsla bort en del av snön. Annars så har det varit lite si och så med framkomligheten här i Fålhagen men det är inte så mycket att göra åt för en sån här fin vinter kan dröja innan vi upplever sånt igen. Eller så är det dags köpa en snöskoter för att ta sig fram :).

torsdag 28 januari 2010

Härligt mycket snö men...















Jag tycker att det är helt underbart med jättemycket snö och rikligt med minusgrader. Det tycker jag gör vintern till en härlig årstid. Nu ångrar jag mig att jag inte köpte skidor i år. Det hade varit helt rätt tänkt att köra Öppet spår i år.

I helgen ska jag försöka hinna njuta av vintern och snön här i Fålhagen.

torsdag 21 januari 2010

Ett nytt hotell i Fålhagen
















Snart kommer man börja bygga ett nytt hotell här i Fålhagen! Jag tycker att det är underbart att man börjar utveckla staden även på denna sida av järnvägen. Jag ska se till att lägga in en bild på området där hotellet ska byggas, kanske hinner jag fota där imorgon. Frågan är bara vart alla cyklar ska ta vägen eftersom hotellet ska byggas precis där var alla cyklar just nu står parkerade. Man hade tydligen tänkt bygga en snygg båge mot järnvägsstationen, lite grann som bågen in till påvens kyrka i Vatikanstaten. Det blir dock bara en halvbåge på grund av finanskrisen. Nu är det bara Siviatorget som man borde göra någonting åt och det snart och snabbt.

söndag 17 januari 2010

Att köpa hus i Fålhagen...


Bild: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Om man vill bo i Fålhagen verkar det lätt att få en etta eller tvåa, för det kryllar av sådana här. Om man vill hitta en trea finns det också hyfsat många ute på hemnet, om man har tålamod att vänta några månader. Men större lägenheter och hus kommer inte ofta ut på hemnet. Särskilt huspriser har jag dålig koll på här av den enkla anledningen att det sällan finns hus till salu i Fålhagen.

Men nu såg jag i Bostadsguiden att ett parhus på Oxelgatan är till salu. Om jag vore miljonär skulle jag inte ha några betänkligheter, utan slå till direkt. Fint läge, fin planlösning, och en egen vinkällare som nås från vardagsrummet! Tre våningar har huset också, och fyra sovrum. Läget är bra, nära Almtunaskolan, dvs hyfsat centralt. Här är en länk om ni vill kika: http://www.hemnet.se/beskrivning/577922?r=2

tisdag 12 januari 2010

Hitta till isen i Fålhagen

Om någon skulle vilja åka till Fålhagens IP och testa isen, men inte hittar dit, så kommer en länk här: http://kartor.eniro.se/m/MiHtU

söndag 10 januari 2010

Gav upp plastisen och gled på Fålhagens IP















Eftersom plastisen på Vaksala torg är oåkbar så var vi tvungna att ta oss till en riktig is :).
På Fålhagens IP kunde man se mängder av medmänniskor som njöt av eftermiddagssolen och den underbara isen. Det var verkligen det perfekta vädret att åka skridskor! Lagom kallt, ingen vind och så väldigt soligt! Jag fick säkert hela vårens D-vitaminbehov tillfredställt idag. Ska nog gå dit och åka fler gånger i vinter.

onsdag 6 januari 2010

Arga lappar




















I vår bostadsförening gillar man arga lappar. Personligen tycker jag att man kunde ha formulerat lappen på ett mycket mer samarbetsvilligt och snyggare sätt. Att hänvisa till anvisningarna i trapphuset osv. låter väldigt byråkratist och får mig att tänka på att det är antingen vicevärden eller styrelsen som skrivit lappen och då tycker jag definitivt att man ska ha en underskrift vem eller vilka som skrivit lappen. Man kunde dessutom skriva att "vi är inte barnfientliga här men tyvärr så sätter brandmyndigheterna stopp för barnvagnarna i trapphuset". Låter extremt barnfientligt måste jag säga. Vidare så tror jag att just barnvagnen i fråga är på tillfälligt besök i trapphuset! Jag har sett den där lite då och då men jag skulle aldrig få för mig att skriva en sån där lapp eftersom jag tror mig veta att barnvagnen är på tillfälligt besök.

Sedan får jag lite rörig uppfattning av alla olika fontstorlekar i texten, ibland har man t.o.m. lekt med understrykningsfunktionen. Ja, personligen så tycker jag att det är ett mycket större problem att folk röker inomhus och så kommer röken in i vår lägenhet via den öppna spisen. De jävlarna borde man sätta dit. Kanske bor jag skriva en motion till styrelsen att de ska stävja inomhusrökning. Just det, det är nog inte förbjudet, precis som det inte är förbjudet att röka på balkongen. Att det sedan krävs styrelsens godkännande för parabolantenner och byte av färg på markiser är en helt annan sak.

Kyligt och härligt















Mycket rönnbär sägs leda till kalla vintrar och i år har det stämt väldigt bra. Det är så härligt med en riktig vinter. Jag räddade min cykel igår från att frysa fast i marken så att jag kan vid behov ta mig från Fålhagen till andra stadsdelar. Det är faktiskt relativt varmt i lägenheten också men det är fuktigheten som jag lider mycket mer av just nu.

Jag brukar inte klaga och jag tycker att det är underbart vintrigt här i Fålhagen och gatorna är helt underbart underbara. Men om det snöar lite till så behöver jag nog en snöskoter för att ta mig härifrån. Ok, jag överdriver lite. Det är härligt snöigt på vår balkong! Jag gillar att sitta och ta en öl där men inte just nu.