söndag 31 januari 2016

Ett vardagsinlägg...


Jag har lite svårt att hantera det här med att man ibland faktiskt måste diska. Det är ingenting som jag längtar efter. Ingen gen inom mig som bara skriker att här måste det diskas. Jag vet att det finns sådana människor. Dem observerar jag nyfiket, bara för att i nästa stund undra vad det är som driver dem att t.ex. städa även på jobbet (trots städning ingår och utförs av ett företag). Nej, eftersom jag saknar den onaturliga städgenen så måste jag motivera mig till att göra saker. På bilden ovan ser du hur jag motiverar mig till att ta itu med diskberget. Champagnen (lite sött är det men det går, föredrar annars torra drycker) köpte jag på bolaget och den där fantastiska bakelsen till vänster hittade jag på Ica Torgkassen. Den är helt fantastiskt god, särskilt tillsammans med kaffe! Jag kommer att sakna Torgkassen och deras fantastiska sortiment när vi flyttar från Fålhagen och det blir längre till bolaget också. Jaja..man kan inte få allt...

På tal om att sakna motivation till att göra saker. Att städa är rätt så meningslöst ibland. På bilden nedan ser du ett rum som bara tio minuter innan såg städat ut...



lördag 30 januari 2016

Nåt nytt asiatiskt i korsningen...



Man får tydligen inte montera snurrdörra på resecentrum men i korsningen Ymergatan och Väderkvarnsgatan avlöser olika butiker varandra i rasande takt. Det har varit rätt så många olika affärer i hörnet där under den tiden jag bott i Fålhagen. Vad är Gallery för någonting?

fredag 29 januari 2016

Mitt nästa drömboende


Som ni vet ska ju vi flytta snart och lämna Fålhagen. Det har varit lite svårt att hitta en större lägenhet här, och då hittade vi ju en fin fyra i andra sidan av centrum. Men igår såg jag en lägenhet på hemnet som jag gärna skulle vilja köpa, om vi bara hade lite mer pengar. Det kanske blir vårt nästa mål när vi förhoppningsvis tjänar en slant på att sälja vår kommande lägenhet :). Här är länken, det är en 5:a på 152 kvm i Tripolis: http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-5rum-falhagen-uppsala-kommun-frodegatan-10-b-8652875.

torsdag 28 januari 2016

Distingsmarknad på Vaksala torg



Då är det dags för Distingsmarknaden på Vaksala torg. Jag ska leta efter varma skor åt sonen och lite annat. Det är måndag och tisdag som gäller, alltså den 1 och 2 februari!

onsdag 27 januari 2016

Korsningen vid Coop nära


Bilden ovan skulle kunna beskriva de plötsliga skiftningarna i vattennivå som inträffar när det regnar eller när snön smälter utan att avloppen klarar av att hantera mängden vatten. Det var så mycket vatten i korsningen att bilarna var tvungna att köra försiktigt där. Inte optimalt, men det är ju välkänt att det är problem med vatten just i korsningen runt Coop nära och pizzerian.

måndag 25 januari 2016

Resecentrum


Det är ingen nyhet att det inte är särskilt varmt inne på resecentrum och en stor del av förklaringen är ju att gliddörrarna, står öppna stora delar av tiden eftersom folk går ut och in och när inte det händer så hänger ungdomarna där och lik katter går ut och in utan att kunna bestämma sig för vad de ska göra.

Men Jernhuset får inte åtgärda problemet med draget för man får inte montera dit svängdörrar! Varför fattar inte jag. Eller jo, jag har ju läst att kommunen säger nej, men jag har lite svårt att förstå varför man gör det. Säger nej alltså. Kan det finnas en vettig motivering till beslutet?

Kanske är det bara en slump, men SJ:s automater inne på resecentrum har varit ur funktion i flera dagar nu...de kanske inte riktigt tål kylan heller.

Nej, av alla felplaneringar kring resecentrum så borde man åtminstone kunna få åtgärda dörrarna. Det tycker jag. Det är svårare att åtgärda t.ex. folkflöden som är planerade för att krocka maximalt.

söndag 17 januari 2016

Ny barnbutik i Fålhagen



Idag ska vi besöka ett par kompisar som ska få barn i vår. Så lägligt att det nyligen har öppnat en ny barnbutik på Hjalmar Brantingsgatan 4 där jag kunde köpa en present igår. Ester & Harry heter affären, och de säljer nästan uteslutande ekologiska barnkläder, filtar, leksaker och andra barnsaker. Jag hittade ett par jättesöta plagg som jag tyvärr missade att fota innan Isabel som driver affären slog in det här fina paketet :). Om ni är intresserade av ekologiska kläder till era barn så kan jag verkligen rekommendera ett besök i affären, eller varför inte börja med att gå in på deras hemsida http://www.esterochharry.se/sv/ eller facebook https://www.facebook.com/esterochharry/. Just nu finns det gott om värmande ullplagg som passar bra i kylan.

lördag 16 januari 2016

Jälla-elever plundrade granen på Vaksala torg



När man läser rubriken kanske man tror att eleverna gjorde något olagligt, men så var det inte. Jällagymnasiets elever fällde nämligen granen för att göra reklam för skogsbrukslinjen på Jälla. Vi gick förbi Vaksala torg idag när det hände. Efter att granen var fälld och itusågad eldade de upp delar av den så att det doftade skog och eld på torget.

Anledningen till att Jällagymnasiet ville göra reklam var att de behöver fler sökande till skogsbrukslinjen samtidigt som skogsnäringen är i stort behov av duktiga maskinförare. Här är ett klipp från UNT där man ser granen fällas: http://www.unt.se/4067290.

måndag 11 januari 2016

Snöröjning i Fålhagen


Det har inte varit så många dagar med snöfall men nu ska det väl komma lite mer i veckan. Hittills är jag väldigt nöjd med hur bra man skött snöröjningen i Fålhagen. Jag minns inte att det under mina 6,5 år här i Fålhagen ska ha fungerat så här bra. Det kan bero på att det inte snöat lika mycket. Jag hoppas att flyter på nu hela vintern.

Förresten, har du sett julgranen vid en refug kring gatorna Rimbogatan, Gunstagatan, Törnlundsgatan och Vallbygatan? Härligt med lite julstämning :).

En lös tanke och ett förbättringsförslag: Bättre belysning till Fålhagens IP...svårt att spela hockey där när det är mörkt och pucken inte syns :).

söndag 10 januari 2016

Diverse tankar...


Jag har haft lite extratid att umgås med sonen. Igår var vi ute på cirkuslekparken och lekte i snön och åkte lite pulka. Helt fantastiskt var det och sonen gillade det också. Idag var vi nere i Sunnersta och åkte pulka och grillade korv och gick på balansbanan där i skogen, alldeles intill naturstigen. Underbara dagar har det varit. Sonen gillar att pulsa i snön och härja ute. Kanonbra! Men det var när jag kom hem när jag tänkte på följande: Går det att grilla någonstans i Fålhagen? Alltså jag menar bredvid en park eller grönområde? Finns det sådana möjligheter?

Snart ska vi flytta från Fålhagen, men kommer nog att besöka cirkuslekparken ganska ofta för sonen tokgillar platsen. Så egentligen: Är det någon som vet om det går att grilla någonstans i närheten där?

tisdag 5 januari 2016

Staden växer...

Vi var ute på landet och åkte inlines. Ja, vi valde att åka till ett ställe där alla andra friluftsentuatister också hade valt att åka till, nämligen Hammarskog. Det var mycket folk där. Och ändå är det väl så att de flesta inte beger sig så långt bort från Fålhagen för att njuta av naturen. När jag kom hem så råkade jag surfa in på UNT:s hemsida och upptäckte den här "krönikan" (tycker inte att den uppfyller checklistan för en krönika): http://unt.se/uppland/uppsala/till-vilket-pris-vaxer-uppsala-4044040.aspx
Men poängen i krönikan är viktig: Till vilket pris växer Uppsala? Inte bara grundvattnet i åsen som jag tänker på, var ska folk njuta av friluftsliv någonstans? Det är redan trångt på en del ställen och så ska staden växa enormt mycket framöver...


måndag 4 januari 2016

Sophämtning med klass...


Det är inte varje dag jultomten har tid att hjälpa till med sophämtningen men i år hann jultomten med det också. Fantastiskt!

lördag 2 januari 2016

Snabbt agerat av Uppsala vatten



Det är inte en ledsen Reinfeldt på bilden, utan Lenin som sonen stoppade i munnen. Jag var tvungen att plocka bort Lenin, nu är den minsta tillåtna figuren Stalin. Så kan det gå ibland.

Jag är imponerad av Uppsala vatten som reparerade en vattenskada jättesnabbt. Antagligen tycker de två husen som var utan vatten att det dröjde alldeles för länge men jag är imponerar att man lyckades fixa problemet så fort. Bra jobbat! Det var en ledning på Ymergatan som hade gett upp.