lördag 8 oktober 2011

Restauranguide för Fålhagenbor, del 2: Plånboksvänligt

Amerikansk mat, dock ej fotat på Bullitt

Ibland känner man för att gå ut och äta trots att plånboken inte riktigt tillåter det, till exempel i slutet av månaden. Då kan det vara bra att känna till några plånboksvänliga restauranger. Plånboksvänlig betyder förstås olika för olika personer. Det kan till exempel vara pris vägt mot kvalitet eller mot mängd. En plånboksvänlig restaurang i Fålhagen är Athen, som ligger på Torkelsgatan 9: http://www.athen-restaurang.se/. De serverar grekisk mat till bra priser, och känslan man får där är familjär och kvarterskrogsmysig. Dessutom bjöd de oss på kaffe och after eight efter maten, vilket var en trevlig överraskning.

En annan plånboksvänlig restaurang i Fålhagen är Ahaanthai på Hjalmar Brantingsgatan 23: http://www.ahaanthai.com/. De har bland annat jättegod Pad thai, och man kan både äta där eller ta med maten. Personalen är jättetrevlig.

En tredje restaurang med både bra priser och stora portioner är Bullitt på Västra Ågatan 12. Dem har jag inte hittat någon hemsida för, tyvärr, men man kan läsa lite om dem på Info Uppsala till exempel: http://infouppsala.se/new.php?info?2042. Det man får på Bullitt är god amerikansk mat, rockmusik och en fin utsikt över ån.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller inte alls med om Ahaanthais Pad thai, har ätit den några gånger men alltid en besvikelse, en stor torr nudelklump med lite annat innehåll.
Men Bullitburgarna är en hit!

Niina sa...

Jaha, oj, så har den inte alls varit när jag har ätit den. Men det är ett år sedan jag åt den sist, så det kanske har ändrats :(. Eller så har jag haft tur.

Skicka en kommentar