fredag 31 juli 2009

Ett första inlägg om hur det är att bo i Fålhagen

Mitt första intryck av Fålhagen är att det är ett lugnt och soft område. Oftast är det så tyst att man hör fåglarna kvittra i träden, men ändå rör det sig människor utomhus hela tiden. Här samsas både många unga, men även många pensionärer. Trots lugnet finns det liv och rörelse i området, för ganska ofta hör man att folk har fest. Men grillplatserna verkar användas alldeles för lite tycker jag! Barnfamiljer är det relativt ont om i denna stadsdel: på UNT:s hemsida kan man läsa att det finns 4184 hushåll i Fålhagen, varav bara 696 har barn.

Det som saknas i Fålhagen tycker jag är naturliga samlingsplatser, som caféer och restauranger. De finns i utkanterna, till exempel i kanten mot centrum (vid järnvägsstationen) och mot Höganäs (längs Vaksalagatan). Men inne i Fålhagen hittar man nästan bara bostäder i form av villor och lägenheter.

Men trots allt lugn så finns det vissa likheter med vår förra stadsdel- Flogsta. Till exempel verkar man kunna hitta pikanta detaljer i stadsbilden, som den här kundvagnen som jag fotade idag:).

0 kommentarer:

Skicka en kommentar