tisdag 1 mars 2016

Bloggarna har flyttat


Idag lämnar vi Fålhagen så det här inlägget blir det sista som jag skriver på den här bloggen. Det känns lite vemodigt för jag har verkligen gillat skriva om Fålhagen för då har man samtidigt lärt sig massor om stadsdelen. Mitt behov att skriva har inte försvunnit så jag måste nog kanske starta en ny blogg om den nya stadsdelen. Vi kommer att sakna vår öppna spis och kvällarna framför den.

När jag och Niina flyttade till Fålhagen så såg det annorlunda ut än vad det gör idag. Resecentrum har kommit till och en massa hus har byggts också. En föryngringsprocess har också pågått ett bra tag för när  vi flyttade hit så var vi bland de yngsta men så är det inte längre och jag tycker mig ha noterat att antalet barnfamiljer har ökat. Kanske håller Fålhagen att bli en barnfamiliär stadsdel trots avsaknaden av större lägenheter.


Efter många av år av bloggandet, vad är det som jag kommer att komma ihåg från Fålhagen. Många platser för att börja med. Vaksala torg och UKK. Helt fantastiska platser. Loppis på Vaksala torg på lördagar är en upplevelser och UKK är nog den kulturlokal som jag besökt oftast i stan även om jag varit på stadsteatern och Regina också. Jag kommer att sakna Coop nära, som är precis det som namnet antyder: NÄRA! En perfekt affär för alla som bor mitt i Fålhagen. Och så har vi ju Torgkassen som visserligen ligger på fel sida av Vaksalagatan men som jag ändå räknar till Fålhagen eftersom det är där jag köpt goda ostar och annat gott. På tal om mat så tycker jag att det är synd att vi inte hann besöka Tilltugg de två senaste åren (svårt att ha ett väldigt litet barn med sig). Men vi åt en middag där när vi var och såg Värttinä. Det gäller att kombinera musikkultur och matkultur när tillfället ges. Och så har ju sonen blivit lättare att ta med till olika restauranger. Och om ingenting annat hjälper så plockar man fram Ipaden :). Sedan har vi ju Fålhagens stora landmärken: Tripolis och Port Arthur. Vi hittade aldrig en lägenhet där som vi kunde flytta in i men kanske någon gång i framtiden. Och då blir det nog högst upp igen. Det var roligt att man rustade upp Frodeparken och skapade Cirkuslekparken utan att offra alldeles för mycket av grönområden som ändå är en bristvara i Fålhagen. 

Nästan hela vår tid i Fålhagen har även vår kanin DaVinci bott här. Hon har flyttat med oss till en ny adress.Hon bler av med balkong och kvällssolen där, men som motvikt så fick hon ett eget rum. Jag tror att hon uppskattar den dealen: Det får vi hoppas på i alla fall. Vi har noterat att det bor kaniner i närheten här och det ryktas om att de till och med skuttar lite ute. Det kanske är någonting vi får börja göra med Da Vinci också även om hon är mer av en frigående kanin än en kanin i sele. 

Tack för att ni har läst allt vi skrivit!

3 kommentarer:

Lena Nässén sa...

Tack för en mycket trevlig blogg. Vi har följt den i många år. Vi bor precis utanför Fålhagsgränsen. Bloggen har gett oss mycket information om stadsdelen. Aktuellt och även historiskt. Stort tack!
Hoppas på en ny blogg från nya boendet.

Claystation sa...

Lycka till med ert nya boende! Kommer bli lite tomt och svårare att hänga med i vad som händer utan bloggen om hemmaområdet Fålhagen då jag nu bor i Malmö sedan 10 år :)

Juuso sa...

Tack tack! Vi får se hur det blir med bloggen från den nya stadsdelen, jag har ju tjuvstartat lite men jag tror att blogginriktningen får mogna lite innan jag går ut med den nya adressen :).

Skicka en kommentar