onsdag 16 juni 2010

Trimmerterror på Väderkvarnsgatan



Jag läste en rolig insändare i dagens UNT. Den var nog inte rolig för stackars avsändaren, men den fick mig att skratta lite i alla fall. När jag bodde i Flogsta tyckte vi som bodde där att vi ofta behandlades dåligt av kommunen. Soporna hämtades alltid vid 4-6-tiden på morgonen, trots att det betydde att sopbilen backade ca 1 m från vårt sovrumsfönster och väckte oss. Och cykelvägarna plogades sist av alla cykelvägar i hela stan (tyckte vi), och sandades väldigt sällan. Gräset klipptes ofta vid 6-tiden på morgonen också (fast det var kanske snarare Studentstadens fel). Studenter kan man behandla hur som helst tänker kommunen, sa vi, och jag såg fram emot att flytta till ett "vuxenområde" - vilket visade sig bli Fålhagen.

Men nu när jag läste insändarna i dagens UNT har alltså en man som bor intill Väderkvarnsgatan blivit väckt av att en kommunalarbetare klippte gräset i allén på Väderkvarnsgatan med en väldigt högljudd gräsklippare - kvart i fem på morgonen! Min första tanke var att jag led med honom, för jag vet hur tunna fönstrena är här i de flesta husen. Jag lovar - kör någon en gräsklippare på gatan låter det som att han har den i ditt vardagsrum. Men min andra tanke var: "Ha, det är inte bara studenter som kommunen behandlar dåligt, detta händer faktiskt i alla stadsdelar. Och när det väl händer mig kommer jag bara kunna ta det lugnt och tänka att jag har upplevt värre i Flogsta".

Och detta gott folk var dagens I-landsproblem. (Men det är faktiskt ett problem att bli väckt kvart i fem på morgonen, arbetsdagen blir rätt förstörd då).

0 kommentarer:

Skicka en kommentar