tisdag 23 november 2010

Gamla affärer...















Det har varit lite sämre aktivitet på bloggen men det har inte berott på oss! Serverförstärkare hos vår internetleverantör hade gått sönder. Jättetråkigt! Men nu fungerar internet igen och det är helt underbart!

Jag har länge funderat på att försöka hitta personer som kan mer om Fålhagens historia, kanske börja prata med grannar eller hitta några andra som bott här länge. Igår träffade jag på en person som bott här länge men som nu lämnat stadsdelen för att flytta till en annan stadsdelen. Informatören berättade bland annat att i det här A.R.T.-huset har man haft ICA för länge sen (korsningen Ymergatan och St Göransgatan). Tänk om det skulle finnas ICA där nu. Det vore underbart :)!

I korsningen Ymergatan och Väderkvarnsgatan, där man nu har en antiklampaffär, kunde man köpa mjölk för länge sedan. Ni vet, tiden före tetrapak och sånt, när man fortfarande använde sig av mjölkflaskor! På andra sidan Väderkvarnsgatan hade man affärer som sålde mjölk, charkuteriprodukter, speceriprodukter och pappersvaror. Superintressant detta.

Detta var dagens Fålhagensinfo, nu ska jag njuta av faktumet att vi har internet och surfa hejdlöst överallt.

1 kommentarer:

Fru Puff sa...

Det finns en före detta kommunalpolitiker - Roland Agius - som både bor i Fålhagen och som har skrivit om Uppsala industriella historia. Det kanske skulle kunna passa?

Skicka en kommentar