söndag 27 september 2015

Exempel på homo cyclaitius...


Jag skrev ett tag sen om Uppsalas cyklister och hur de själva underminerar respekten för cyklister i allmänhet. På bilden ovan ser man ju tydligt hur korkade cyklisterna i Uppsala är! Man parkerar delvis på cykelbanan. Oftast är det mycket värre parkerat än just på den här bilden. Så ja, cyklisterna har en hel del själva att jobba med för att öka respekten för dem. Säg om man nu är fotgängare här så kommer man att tvingas möta cyklister som cyklar på fotgängarsidan. Precis som med alla de där som cyklar på trottoarer, Otroligt vanligt är det. Vi har en parkeringsruta här i Fålhagen där man måste backa över en trottoar och det är väl en sak att se upp för fotgängare men cyklister är mycket svårare att upptäcka för de kommer så mycket fortare. Där har vi en punkt som cyklisterna borde jobba med, att aldrig cykla på trottoaren!

På bilden nedan ännu ett exempel på hur man inte respekterar några som helst anvisningar. Ja, Uppsalas cyklister kan nog tänka sig att blockera en nödutgång om det står emot att hinna till tåget eller liknande. Jaget går oftast före alla andra...2 kommentarer:

Anonym sa...

Problemet är kommunens alltför väl tilltagna parkeringsperiod på fem veckor. Ändra till rensning varje vecka så blir det avsevärt färre felparkerade cyklar, både avseende långparkerare och rena felparkerare.

Juuso sa...

Japp, så är det nog så. Resningen borde vara mycket hårdare.

Skicka en kommentar