torsdag 15 november 2012

Bil i Fålhagen?

Bilden är från ett parkeringshus i Istanbul. De röda lamporna indikerar att p-rutorna är upptagna. De blåa lamporna visar var handikappsparkeringarna finns. Skulle det finnas några gröna lampor så är det för att det finns lediga platser här. Det här är ett parkeringshus för ett stort shoppingcentrum. Varför skriver jag om detta? Jo, jag såg på UNT:s hemsida att man planerar att gör det ännu svårare för att sig in i stan med bil vilket får konsekvenser för handeln där (förra julen kunde jag knalla relativt lugnt runt i centrum jämfört med t.ex. Gränby). (http://www.unt.se/uppsala/krangligare-ta-bilen-in-till-city-1957527.aspx).

Jag bor i Fålhagen som jag räknar som en central stadsdel. Jag bor i Fålhagen delvis för att inte behöva åka bil varje dag. Fålhagen är en pendlarstadsdel där man ska kunna bo utan att äga en bil. Jag gillar tanken om en bilfri stadsdel men det ställer till med ett problem som jag redan brottas med, nämligen att jag måste ta bilen till vissa typer av affärer för att få tag på en del saker. Alltså behöver man antagligen en bil för att ta sig till varorna. Så vill jag inte heller ha det.


För att inte bidra till sämre stadsmiljö så har jag en pirra som jag kommer att börja använda mig mera utav. Man ska inte bidra till ökad bilism för det är ohälsosamt. Det kändes inte så nyttigt att vistas i Istanbul och jag vill inte ha ett sådant Fålhagen. Eller Uppsala för den delen. Kommer bilar att vara som rökning på restauranger om några år? Jag tycker att det är knepigt att äga bil samtidigt som man vill bidra till att hjälpa naturen att överleva.






0 kommentarer:

Skicka en kommentar