söndag 11 oktober 2009

Musikens hus och baren




















Efter ett mycket lyckat besök på Tilltugg, som i för sig ligger i Höganäs men som är den bästa restaurangen som man kan se från Fålhagen, gick vi till baren i Musikens hus. Jag måste säga att baren högst upp blev en underbar upplevelse. Det var spöklikt tyst i Musikens hus när vi klev in där. Inga människor någonstans så vi blev lite oroliga huruvida de hade öppet i baren eller inte. Men eftersom dörrarna var öppna så åkte vi rulltrapporna ända upp och "hittade" den underbaraste drink- och vinbaren i Uppsala :). Känslan var lite samma som när man besöker huvudstaden och tar en drink i skatteskrapan. Utsikten från Musikens hus är oslagbar, helt klart stans bästa utsikt! Dessutom så störs man inte av musiken på alldeles hög volym och det gör att man lätt kan diskutera med varandra. Jättehärligt! Jag tog även reda på öppettiderna, på torsdagarna har de öppet till kl.18 och på fredagarna och lördagarna håller de öppet till kl.23. Det är jättebra att veta när man ska planera en förfest.

Strawberry Daiquirin (ursäkta mig en eventuell felstavning) kostade 110kr men den var god.

Efter en hel del vin och sånt både på Tilltugg och i baren på Musikens hus var det dags att besöka toaletten. På herrarnas hade någon ställt till det med två toaborstar i handfatet. Vad tanken med detta konstverk var vet jag inte eller om det handlar om en protest då män har den
ovanan att inte veta vad och hur man använder en toaborste. Kanske ville någon medvetandegöra oss män om att toaborstar kan och får användas, annars så kan de lika gärna ligga i handfatet.

1 kommentarer:

Juuso sa...

Ooops, de har öppet till kl.19 på torsdagar. Beklagar faktafelet!

Skicka en kommentar