söndag 19 april 2015

Ingen karta över q-märkta hus i Fålhagen

Har ni sett att det ena rosa huset på Norrtäljegatan (bredvid Vaksalaskolan) har ändrat fasadfärg till en aprikos ton? Det ser fint ut, jag undrar om det är det ursprungliga färgen som man nu har återgått till? Jag mailade stadsbyggnadsförvaltningen på Uppsala kommun i hopp om att få någon form av karta över vilka hus i Fålhagen som är q-märkta eller har någon annan form av skydd, så att man inte får göra vilka ändringar man vill. Det kan till exempel handla om att byta färg, byta fönster, eller annat. Men tyvärr fick jag svaret att de inte har någon karta och att man måste skicka en fråga om specifika hus för att få svar.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är den ursprungliga färgen. Vår utmärkta projektledare knackade sig ner genom lagren. Fönsterbågar och sockel är dock inte original.

Mer intressant är att den färg huset har nu, som vaktiskt är en rosa ton, vid tiden för husets uppförande 1925 också var slottets färg. Färgen valdes alltså för att matcha slottets. Sedan böt båda (tyvärr) färg. Nu återstår bara att återställa slottets färg! :-)

/BRF Frej

Skicka en kommentar