tisdag 1 april 2014

Uppsala centrum flyttas till Storvreta

                                                    Hållplatsen i Tobo
                                   
Mitt i Fålhagen har fått en unik intervju med kommunordföranden och i intervjun avslöjar hen kommunens framtida planer. Här får du ta del av hela intervjun.
- Uppsala kommun är van att flytta på centralorten. För mycket länge sedan flyttade centrumet från Gamla Uppsala till nyare Uppsala och nu när Uppsala kommun har ambitionen att bli en ännu större stad, en storstad, så kände vi att vi behövde hitta en plats med de rätta förutsättningarna, förklarar kommunordföranden.

Hen fortsätter att förklara:
- Det var då vi kom på att Storvreta var den perfekta platsen.Det hörs ju på namnet STORvreta. En storstad måste dessutom ha ett idrottslag i högsta divisionen och där kan Storvreta ge oss det också. Uppsala ska bli en riktig storstad. Vi kände att det var i Storvreta vi vill bygga lägenheter för 100 000 nya uppsalabor. Området har mängder av oexploaterad mark och goda kommunikationer till Arlanda. Det är lätt att ta sig därifrån. Vi planerar även att bygga spårtrafik och tunnelbana så att tätortsborna lätt kan ta sig runt i centrala Storvreta utan att behöva lämna centralorten och behöva betala för några extra biljetter. Naturligtvis kommer kommunen att erbjuda storvretabor ett gratis tätortskort.

I Fålhagen kommer hästarna åter att springa när stadskärnan flyttats till Storvreta...Ha en skön första april!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar