söndag 7 mars 2010

Hornugglorna

Idag var vi också tvugna att gå och titta på hornugglorna vid Lyckan. Man kan ju inte missa chansen när man har häftiga arter i närnaturen (eller egentligen är det inte ens närnatur utan bara villaträdgårdar). Särskilt som vi spenderade 4 timmar i ett naturreservat på förmiddagen utan att se fler arter än en sjungande korsnäbb och en självmordsskata som dök framför oss. Alltså begav vi oss till Lyckan på eftermiddagen.

Det var lätt att hitta ugglorna kan man säga, för så fort vi närmade oss såg vi en klunga människor stå och stirra in i en tujahäck. Och mycket riktigt - i häcken satt en av hornugglorna. När vi hade tittat på den en stund kom ett annat gäng förbi och tipsade om att tre till ugglor satt på andra sidan kvarteret. Där var folk fräckare - de gick rakt in i villaträdgårdarna för att få bästa åskådarplatsen. Stackars husägare.

Men överlag var det en häftig närnaturupplevelse, och vi fick oss många skratt när vi såg hur folkmassorna försökte närma sig ugglorna. Vissa tvärnitade bilen mitt i gatan när de såg folk stå med kikare, och hoppade ur bilen och lämnade den där.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar