måndag 25 augusti 2014

Vårt senaste inredningsprojekt

Vi bor i en 1940-talslägenhet som så många andra i Fålhagen. Även om vi inte är jätteduktiga på inredning så har vi i de flesta rum försökt kombinera 40-talsdetaljer och ytskikt med moderna material och möbler. Men vi har haft ett rum som vi har behandlat väldigt styvmoderligt, och det är hallen. Där satt två hatthyllor uppsatta av en 2 meter lång kille, och som vi därmed hade mycket svårt att nå upp till. Dessutom var de skålformade så att alla plagg bara gled ner i mitten av hyllan. Sen hade vi även lite krokar för jackor, och så ett stort schabrak till skohylla.
Så här levde vi i fem år. Sen insåg vi plötsligt hur fult och opraktiskt det var, och bestämde oss för att göra om hallen. Det första vi gjorde var att riva ner de förhatliga hatthyllorna:
Sen inledde vi jakten på en ny hatthylla (varför göra det enkelt för sig och skaffa en hatthylla innan man river den gamla...). Jakten slutade hos en jättetrevlig expedit på IKEA som övertygade oss om att det var en garderob vi skulle ha, samt lite kompletterande hyllor bredvid den. Hon maximerade verkligen våra förvaringsmöjligheter, och gjorde det på ett snyggt sätt. Till slut kompletterade vi med lite fina lådor, och en blå klädhängare som skymtar i spegeln, från Åhléns. Så här blev resultatet:
Vi är mycket nöjda :). 


0 kommentarer:

Skicka en kommentar