söndag 7 september 2014

Sabaton på Vaksala torg

Det är oftast bäst att låta lite tid gå från en konsert innan man analyserar den, för direkt efter en konsert på en vardag blir det en onyanserad diskussion där det snabbt utkristalliseras två sidor: OMG - det lät för mycket och förstörde hela min kväll eller OMG - det hände nåt kul i den döda staden, ni som gnäller kan flytta till någon lugnare kransort. Ja, ungefär så här lät det direkt efter konserten. Vad är sanningen?

Vi bor 450 meter (fågelväg) från Vaksala torg och jag hade förberett mig för att sitta på balkongen för att lyssna på konserten men blev besviken då knappt någonting hördes till balkongen. Visst, basljudet hördes men det var vagt. Niina kunde somna totalt utan problem. Det var nog bara kaninen som har familjens bästa hörsel som kunde njuta av konserten medan hon softade på balkongen.

En kompis bor i huset bredvid och hen hade störts av konserten. Hen kunde inte somna trots att hen hade öronproppar och allt. Intressant hur olika ljudvågorna vandrar i luften. Medan jag hörde knappt konserten så hade hen fullt upp med ljudet.

Ett exempel på hur lite det lät den där kvällen i augusti är att oftast hörs musiken från Parksnäckan eller speakern från Studenternas mycket mer än Sabatons konsert. Det säger en del om ljudnivån. Ett annat sätt att formulera sig är: Vad som anses vara buller är också en fråga om hur man upplever ljudet, säger han. (Hannes Vidmark, avdelningschef på miljökontoret på Uppsala kommun)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar