tisdag 14 oktober 2014

Det händer mycket i och runt Fålhagen


Det byggs mycket i Fålhagen. Fotot högst upp tog jag från bussen en morgon. Jag tyckte att himmelen var mycket vacker just den här morgonen. Där ser man även de snart färdiga husen dit man kan flytta in inom kort. Kvadratmeterpriset kan klättrat uppemot 60 000 kronor skulle jag tro. Förra veckan läste jag om att Uppsala passerat Göteborg i genomsnittliga kvadratmeterpriset. Uppsala är en härlig stad men det borde vara billigare att skaffa sig boende i Sveriges trevligaste stad.


Samma hus men från en annan vinkel. Och så den mystiska gropen. Vad ska man bygga här? Blir det ytterligare ett hus eller någonting annat? Spännande! 


Och så har vi detta bygge! Ett hus som kommer att se väldigt futuristiskt  när allting är klart. Det bästa är dock att vi har Juvelen kvar. Ett hus som inte ens ha börjat byggas än! Är Uppsalas nya centrum färdigbyggt sen eller? 



3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är roligt att det byggs mycket i Fålhagen! I gropen byggs ytterligare två hus i samma snitt som de övriga på tomten. Ytterligare projekt i och omkring Fålhagen som är på g är bl.a Bazaaren i kv. eldaren samt nybygge av lägenheter och Coop på Liljegatan.

Hoppas på fler restauranger, systembolag och post i butikslokalerna på Uppsala entré. :)

Juuso sa...

Japp, vi får skriva mer om Bazaaren, när det börjar ser ut att man är nära att börja bygga där, eller har man börjat med det? I så fall har vi missat det...

Coop på Liljegatan kommer att bli jättesnyggt tror jag, ett lyft för hela kvarteret :).

Jo, Stationsgallerian verkar ha lite svårt att få affärerna att överleva och då tror jag att ett systembolag skulle kunna vara en del av lösningen och jag tänker mig att man skulle kunna ha ett systembolag som specialiserar sig på rödviner. Det skulle jag personligen uppskatta väldigt mycket. Och absolut ett postombud!

Anonym sa...

Att Systembolaget på sikt flyttar från Kvarnen till Stationsgallerian känns inte helt osannolikt. Coop Konsum skulle kunna vara postombud motsvarande som Hemköp är i Svava-gallerian.

Skicka en kommentar