torsdag 23 december 2010

Krock i Fålhagen igen och så snöröjning






















Så här ser det ut när man försöker ta bort snön från Fålhagen. Parkeringsvakterna har fullt upp med att bli av med alla felparkerade eller bortglömda bilar. Bilden är från Ymergatan. Lastbilarna körde skytteltrafik hit till Fålhagen i början av veckan. Sista bilden här visar vad som händer om man inte har koll på sin bil i Fålhagen. Nu till inläggets huvudnyhet.


Nu har det hänt igen! För inte så länge sen skrev Niina om krocken i korsningen Björkgatan och Fålhagsleden. Jag läste precis på UNT:s hemsida om att det skett en krock i samma korsning igen och att tre bilar är inblandade. Jag hoppas att alla har klarat sig. Dock finns det en stor risk för allvarliga skador om man råkar ut för en krock på Fålhagsleden för hastigheterna där är tokhöga. Dessutom så är Björkgatan inkörsporten till Boländerna där alla stora affärer numera finns vilket kan leda till att man i framtiden kommer att se fler olyckor här. Att man mitt i allt detta även korsar en liten järnväg gör nog inte bilförarna lugnare.


På bilden här nedan ser man korsningen Norrtäljegatan och Väderkvarnsgatan. Här tycker jag att man borde omedelbart bygga ett övergångsställe rakt över Norrtäljegatan på Vaksalaskolans sida eftersom trafiken på Norrtäljegatan har ökat pga ombyggnationen vid stationen. Norrtäljegatan är populär bland stadens taxibilar. Det tråkiga är att om man inte bygger ett övergångsställe här så är det bara en tidsfråga innan det sker en olycka här.























Ja, missar man parkeringsförbudet i Fålhagen eller om man råkar ut för en bilolycka så löses det på följande sätt. Och det går fort! Första och sista bilden är tagna under en och samma dag. Sedan önskar jag att man på något sätt skulle informera fålhagenborna om att det snart startas operation snowhow som ska se till att vi inte drunknar i snön här i Fålhagen. Frågan är bara hur man kunde informera alla fålhagenbor på ett effektivt sätt. Sådana här operationer sker på kort varsel...





0 kommentarer:

Skicka en kommentar