torsdag 1 augusti 2013

Dags att börja prata om cykellösningar


Tänk om cykelvägarna i Fålhagen och resten av staden skulle vara lika tydliga som cykelbyxorna på bilden. Det går inte att försöka klä på sig dem fel. Ja, jag skulle vilja att man i Uppsala skulle ta tag i cykelfrågan och gjorde oss alla till cyklister men för att det skulle bli en verklighet behöver man se över en hel del och lösa en hel del problem. Att skilja cyklister och fotgängare tydligt från varandra är en sak. Att skilja cyklister från bilister en annan sak. Kontinuiteten på cykelvägarna är en mycket viktig sak. Hjalmar Brantingsgatan i Fålhagen är ett exempel på där cyklisten tvingas cykla på gatan ibland och på cykelvägen ibland. Men framför allt så skulle jag vilja ha en cykeltrappa vid Frodetrappan. Kanske löses det delvis i och med att Frodeparken blir klar men jag tycker fortfarande synd om alla cyklister, barnvagnsfamiljer, människor med reseväskor som tvingas ta sig nedför trappan bäst de kan.

Det skulle behövas lite stake i stan för att ordna cykeltrafiken så att den blir mer lik skytteltrafiken. Flyter på utan avbrott och -hopp.

Jag kanske ska ta och börja prata om cykellösningar på Speakers' corner i höst. Ja, då gäller det bara att börja skriva cykellösningar för staden.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar