måndag 9 februari 2015

Vinter i Fålhagen


Natten mellan 1 och 2 februari vandrade jag på stadens gator. Vintern hade kommit och det verkar hålla i sig ett tag. Vackert med snö under viadukten till Fålhagen :). Snöröjningen var igång när jag gick här så att när det väl var måndag morgon så kunde nog alla ta sig till jobbet utan problem.



Vår kanin lär ju också bli lycklig nu när vintern verkar ha bestämt sig för att hälsa på oss ett tag. Kaninen har inte sett så snygg ut under hösten och vintern hittills. Hon började byta till vinterpäls men sedan ångrade hon sig och ser ut därefter. Ett annat tydligt tecken på att vintern nu kommit hit på riktigt är att kommunen släpat kravallstaketen till centralpassagen. I fall man bara kan använda delar av trapporna. Jag vågar knapp säga det här men det hade varit en bra idé att bygga tak över trapporna. 


Ja, Fålhagen är en ganska gammal stadsdel och gatorna är nog inte riktigt planerade för bilparkering och snövallar. Det blir väldigt trångt på gatorna. Ett extremt exempel på detta är Marielundsgatan. Testa köra bil där någon gång när vintern är i full gång. (Bilden är från S:t Göransgatan)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar