lördag 14 april 2012

Första bilderna på vårt badrum



Vårt badrum blev klart för två veckor sedan. Som Juuso tidigare skrev om så anlitade vi Luthagens bygg för jobbet, och blev väldigt nöjda med deras arbete. Idag har vi en fest då vi för första gången visar upp badrummet för våra vänner, så det är därför vi inte har lagt upp några bilder på nätet tidigare. Badrummet är lite ljusare och lite mer turkost på riktigt jämfört med mina foton. Det är svårt att fota eftersom det är så litet:).

Vår inredningsidé började med att vi såg en bild på ett turkost badrum med en kristallkrona, som fanns på ett hotell. Så ville vi också ha det. Att få tag på fint turkost kakel visade sig vara lite svårt, det fanns inte på Bauhaus till exempel. Så vi gick till Ekeby Bruk och hittade ett fint kakel av hög kvalitet som heter Hydra Verde Agua från Höganäs. En av väggarna är en fondvägg med blommönster (Hydra Verde Agua Damasco). Det var svårt att hitta matchande plattor till golvet, eftersom vi inte ville ha mosaik. Till sist enades vi om vita glasplattor från Bricmate, som hette S4898 Super White, och som speglar väggarnas turkosa färg fint och ser svagt turkosa ut själv. De speglar dessutom kristallkronan på ett fint sätt. Det finns väldigt få badrumssäkra kristallkronor i dag, men den vi hittade heter Lancelot och köptes på Lampgallerian.se.
Vi valde att även köpa duschväggar, spegelskåp och handfat med tillhörande skåp på Ekeby bruk för att få varor med hög kvalitet. Skåpen och handfatet heter Tidan och kommer från Aspen. Spegelskåpet har belysning både upptill och nedtill, och lyser upp handfatet. Duschväggarna kommer från Svedbergs, och har det speciella måttet 80 x 90 cm för att få plats i vårt lilla badrum:).

Toastolen och handdukstorken har jag inte så mycket att berätta om, för dem fick rörmokaren respektive elektrikern köpa in. Där tyckte vi funktion var viktigare än design, även om båda ser rätt snygga ut också. Som ni ser har vi även förberett för en tvättmaskin, så nu ska vi bara hitta en sådan. Det måste vara en toppmatad, så att den ska få plats.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar