söndag 7 juni 2015

Eskilspark, S:t Göranspark eller Tripolispark?


Det finns en park i Fålhagen vars namn vållar förvirring. Heter det Eskilsplan, S:t Göransparken eller Tripolisparken? Ja, det handlar om en och samma park så ska du träffa någon där så var redo att personen kan säga Eskils plan, S:t Göranspark eller Tripolisparken. Eniro kallar parken för Eskilsplan, Google kallar parken för S:t Göranspark och jag skulle gissa att man i folkmun kallar parken för Tripolisparken för det stora gula huset gör det väldigt lätt att hitta till parken. Så alla är väl rätta benämningar på parken, även om jag aldrig har hört någon säga: Ska vi träffas vid Eskilsplan? Används det?

Kommunen kallar parken för S:t Göransparken. Bildbevis. Det kan vara bra att veta vart man vill att ambulansen ska skickas om det skulle hända någonting i parken. Ja, trots parken verkar vara skyddad enligt EU:s regler.2 kommentarer:

Scribo sa...

En god källa till stadens namn är kummunens egen karta. Där hittar man alltid de officiella och godkända namnen. Många platser kallas även andra saker och dessa bör man försöka bevara tycker jag.

Eskilsplan verkar inte vara synonymt med S:t Göransparken utan den ligger längre norrut.

Länk till komunens karta: http://kartan.uppsala.se/cbkort?&profile=allman

Länk till kommunens karta med parkerna markerade:
http://kartan.uppsala.se/cbkort?&profile=allman&selectorgroups=themecontainer%20themegroup10&mapext=82080.2%206625842.8%20180384.2%206671718&layers=theme-allman-bakgrund-shp%20theme-allman-bakgrund-shp-text%20theme-lekplatser&profile=allman

Juuso sa...

Tack! Precis så borde det vara, eftersom Eskilsgatan ligger ju där och om man söker på Eskilsplan på Eniro så hamnar rätt, men om man tittar på Eniros karta, utan att skriva in sökorden så visar kartan att Eskilsplan är samma sak som S:t Göransparken. Extremt förvirrande för den som ska söka själv.

Skicka en kommentar