lördag 30 oktober 2010

Ljusfestivalen är tillbaks!

Det här är en bild från ljusvandringen/ljusfestivalen i Uppsala 2008 (kallad Allt ljus på Uppsala). Då kunde man njuta av denna gröna ljusterapi under järnvägsbron på Vaksalagatan. Ljusfestivalen blev ju en stor succé, och därför lovade kommunen att de skulle hålla festivalen igen om två år. Och nu har det gått två år och de höll sitt löfte - så från och med idag pryds Uppsala återigen av kreativa ljusinstallationer!

Jag var bland dem som fullkomligen älskade ljusfestivalen! Mitt i det mörka november fick man denna energikick av ljus, och platser som förr varit mörka och lite läskiga (som under järnvägsbron) blev ljusa, mysiga eller fantasifulla. Här syns en bild från fontänen på Vaksala torg:

I år kommer ingen av installationerna finnas i Fålhagen tyvärr, men nr 12 "Tåget till skogen" är vid järnvägsstationen, vilket ju nästan är i Fålhagen. Här hittar ni ljusfestivalens officiella hemsida. Den håller på nu från 30 oktober till 28 november, och ljusen tänds kl 16 varje dag. Och det bästa är att ljusfestivalen från och med nu är ett återkommande biennalt evenemang, skrev UNT igår! Kommunen beslutade nämligen igår att man ska fortsätta ha festivalen varannat år!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar