onsdag 6 oktober 2010

Stadsdelsutveckling kräver tålamod...

En kompis i Fålhagen visade mig följande länk och på videon framgår det tydligt hur det är att bo närmast stadsdelens största byggplats. Ta en titt på länken och avgör själva hur roligt det är att bo där just nu: http://www.youtube.com/watch?v=mnXPxZQSJ5g. Min kompis har tröttnat på detta. Och nu ska de tydligen börja spränga lite också. Fascinerande. Vi har känt av pålandet ända till oss och då bor vi runt 700m ifrån stationen.

Hörde även följande om hur kommunen och byggfirman tar ansvar för de skador som uppstår vid byggandet. Det är underbart när byråkratin först kräver att man noterar alla sprickor och dylikt i huset närmast byggplatsen för att man ska se om det blir några skador på fasaden eller inte. När det sedan blir skador på fasaden så är varken kommunen eller byggfirman villiga att stå för reparationskostnaderna! Intressant! Det går inte att bevisa att sprickorna uppkom på grund av t.ex. pålandet. Hmm, det är klart det var väl uppsalaleran som rörde på sig av naturliga skäl och inte alls påverkades av pålandet. Så måste det vara.

Det positiva är dock att trappan från Frodegatan till resecentrum räknas med att vara klar i februari 2011. Det är snart det!

1 kommentarer:

Fru Puff sa...

Jag fick nästan migrän av bankandet på videon :(

Skicka en kommentar