tisdag 3 juni 2014

Renovering hemma...

Ibland blir man hemmablind. I fem år har vi levt i detta hallkaos. Helt ofattbart att vi stått ut. Så vad gör vi? Jo, dagen innan Stockholm maraton satte vi igång en 15 timmars renoveringsprojekt. En av händelserna var att husse tappade lite målarfärg på golvet, kaninen trampade i pölen och sprang runt i lägenheten, matte trampade i samma pöl och sprang efter kaninen i lägenheten. Vi hade trampspår från kaninen och flickvännen, som snabbt behövde torkas bort från parkettgolvet.

Jag måste säga att hallen är mycket snyggare utan de där hemska hatthyllorna som dessutom var så högt upp monterade att jag har stått på tårna i fem år för att överhuvudtaget nå hatthyllan. Ja, personen som bodde i lägenheten före oss, var mycket längre än vi. Men varför väntade vi i fe år för att åtgärda problemet. 


Här har vi kommit långt. Det kändes skönt att få det här gjort. Äntligen! Nu är det bara lite kvar...

Och nej, du får inte vara med den här gången :(. Det blir lite för kaotiskt att ha en kanin som byggherre. Ja, jag vet att du alltid annars får vara med. Men inte idag. Kaninen blev inte glad över att hon inte fick vara med. Hon är besatt av hantverkare. Så var det även när vi gjorde om badrummet och det sprang runt hantverkare i lägenheten.Kanske är det att både hantverkare och kaniner är intresserade av trä av olika slag. Själv är jag allergisk mot träspån. 


Nu är spegeldörrarna på plats och hallen ser ut som en kanins Boda Borg. Hon vill nog att vi inte ska städa i hallen överhuvudtaget. Undrar du över silvertejpningen? Ja, vi har inte hunnit sätta fast garderoben i väggen eftersom det inte gick att använda IKEA:s vanliga skruvar därför att vi har ett element bakom garderoben. Vi får väl springa till IKEA och köpa en annan typ av lösning att sätta garderoben fast i väggen. Just det, och så behöver vi sätta dit handtagen också. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar