måndag 16 juni 2014

Stadskärnan håller på att dö ut...


De flesta av oss har inte några fallskärmar utan måste antingen hitta ett nytt jobb eller starta ett nytt företag för att klara livhanken. Så är det inte för alla, men för väldigt många är det så. På sistone har man både i Enköping och Uppsala återigen skrivit debattartiklar om hur stadskärnorna håller på att dö ut när alla som vill rädda sin verksamhet flytta ut till externhandelsladorna. Det är bara att att hålla med om att det inom kort inte kommer att finnas några andra näringar än frisörer och caféer i stadskärnan i Uppsala. Det är bara en tidsfråga känns det som. Det är inte smidigt att ta bilen till centrum i Uppsala. Det är bara inte smidigt och så är det väldigt dyrt. Det är flera företagare som understryker vikten av att kunna ta bilen till centrum om man ska handla där och så är det ju naturligtvis.

Eftersom jag bor i Fålhagen så behöver inte jag ta bilen till centrum men eftersom allt flera affärer flyttar ut till Boländerna så blir det lätt att man tar bilen dit, inte minst därför att Boländerna inte är planerat för fotgängare och avstånden mellan affärerna är långt.

Ännu en sak som jag upptäckt är att nu när posten ska hämtas från centrum och råkar man få ett större paket så måste man ta bilen för att få hem paketet. Att då försöka hitta en korttidsparkering vid/runt/på Dragarbrunnsgatan är näst intill omöjligt.

Nej, Uppsala borde bestämma sig om man vill ha både bilfritt och affärsfritt centrum eller inte.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar