onsdag 11 maj 2011

Sjukt mycket till salu i Fålhagen!


Just nu är det hur mycket bostäder som helst till salu i Fålhagen! Jag besökte hemnet idag och räknade till 14 st ettor, 13 st tvåor, 5 st treor, 1 st fyra, 2 st femmor eller större, och 1 st hus! Tolka nu inte detta som att folk flyr från Fålhagen :). Jag vet inte vad det stora utbudet beror på, men jag kan intyga med att folk fortfarande stortrivs i vår stadsdel.

Ett av guldkornen i utbudet är en tvåa på Oxelgatan 18 som är väldigt fräscht renoverad och har en uteplats (se bilden här ovan)! Utgångspriset är bara 1,375 milj, vilket är ett fynd! Så jag antar att det kommer stiga. Lägenheten är på 57 m², vilket betyder ett pris på 24 123 kr/m², och genomsnittet i Fålhagen ligger ju uppåt 30 000 kr/m² (enligt UNT i mars). Oxelgatan ligger visserligen en bit in i Fålhagen, men inte tillräckligt långt från centrum för att motivera lägre priser.

Det här med snittpriser är förresten inte alltid så lätt... UNT brukar ju publicera färdig statistik över hela stadsdelar, vilket vi är glada för :). Men om man kollar på hemnets kvadratmeterpris för områden så jämför de med allt som sålts inom några hundra meter från objektet. Det innebär till exempel att medan det i annonsen för Oxelgatan 18 står att snittpriset i området är ca 28 000 kr/m² så står det samtidigt i annonsen för Oxelgatan 15 (en trevlig trea, kolla gärna in den också) att snittpriset bara är 23 000 kr/m² i området. Lite skillnad!!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar