måndag 16 maj 2011

Uppsala 86ers körde över Repulicans















Första två kvarterna av säsongspremiären var väldigt trevande. 86ers springspel fungerade bra från början men man hamnade ändå ofta i tre och långa situationer och då blev det lite för förutsägbart för Republicans att försvara sig på tredje försöken. Jämtland Republicans skapade inte mycket på egen hand och egentligen borde matchen ha avgjorts under de två första kvarterna. En anledning till att första touchdownen dröjde ända till sent på andra kvarten berodde nog mest på 86ers inte fångade bollen på tredje och långa. Flera av spelarna är födda i slutet av 80-talet eller i början av 90-talet så 86ers har ett mycket ungt lag, kanske var det nervösitet i början eller bara matchovana efter en lång vinter.

Republicans anfall förlitade sig väldigt mycket på kastspel och hade dels samma problem som 86ers dvs. att man hade väldigt svårt att fånga bollarna. Kanske berodde det på vinden eller att det var säsongens första match. Jag tror att det var en kombination :). Många av Republicans kast var av typen ”nu hoppas vi på att träffa en medspelare någonstans”. Dålig tajming i kastspel. Jag tycker att Republicans har en för kort QB och att det var därför som hans kast blev så chansartade.

Uppsala 86ers gillade formation med två backs, en på varje sida av QB:n. Det möjliggör många olika springspel, inte minst så gav det plats och möjlighet för QB:n att husera fritt i mitten. QB:n sprang väldigt mycket och verkade inte alls vara orolig över att bli skadad. En fråga jag ställer: varför ska man springa så här mycket med en bra QB som kan kasta bollen.

Ja, man måste ju berömma Uppsala 86ers försvar också. Försvaret hade inga problem med att ta sig genom Jämtlands anfallslinje vilket naturligtvis bidrog till att Jämtlands QB var tvungen att kasta bollen så otajmat. Nummer 73 och 81 är riktigt tongivande i försvaret. Nu kom även dagens publiksiffra: 186 är vi här som sitter på Österängs IP:s solsida. Jag upptäckte även en elektronisk tavla som visar resultatet och tiden. Tyvärr så fungerar inte tavlan för resultaten som överskrider 20 :). Jättebra service ändå med att se tiden hela tiden.

Kommentatorn kom med en underbar kommentar angående Jämtlands anfallsspel: ”Stackars quarterback kastar bort bollen i panik”. I mitten av tredje kvarten står det 24-0 till Uppsala. Uppsala har gjort tre touchdowns och så har man gjort tre stycken 2p extra poäng på det.

Matchen slutade med en klar vinst till Uppsala och slutsifforna blev 40-0 till 86ers. Grattis till Fålhagens bästa lag.Bra jobbat!

Uppsala 86ers nästa hemmamatch är den 28 maj kl.18 och då är det också Österängs IP som gäller. Kom dit!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar