torsdag 9 maj 2013

Frihetstalen börjar imorgon


Min lilla sommarserie om frihet i olika former startar imorgon. Imorgon den 10 maj kl. 10 kommer jag att stå och tala i Speakers' corner på Vaksala torg och tanken är att jag ska stå där varje fredag i maj fast kl. 16 istället för kl. 10 så som är tiden för premiären. Senare under högsommaren kommer texterna att läggas ut här på bloggen så man kan läsa om frihet i olika former i egen takt. Att välja ämnet frihet är väldigt tacksamt eftersom jag tycker att det mesta går att diskutera utifrån frihet och ofrihet. Jag har försökt hitta olika nivåer av begreppet. Vi får se om jag lyckats.

Varför gör jag det här? Jo, jag vill aktivera Speakers' corner. Jag tycker att talkulturen inte ska få dö ut.  Alldeles för mycket av det politiska samtalet förs i skrift på bloggar eller twitter osv. Ut och tala tycker jag! Jag är inte heller direkt någon stor anhängare av debattprogram där alla pratar i munnen på varandra. Därför vill jag att politikerna och vanliga människorna ska ut och tala en i taget. Det är vad Speakers' corner är till för. Jag upptäckte en bra talare under första maj-talen: SSU:s Ellinor Eriksson talade väldigt bra under första maj. Henne ska jag försöka lyssna på fler gånger.

Jag är även orolig för UNT:s insändarsida för den verkar vissna snabbare än blåsipporna i backen. Jag ska bara försöka rädda friheten att tala fritt. Vad man ska göra åt UNT:s insändarsida är en helt annan diskussion.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar