lördag 19 oktober 2013

Juvelen eller inte?


Snart ska det avgöras, hur huset som kallas för Resenären ska se ut. Nyss har UNT:s läsare sagt sitt och de föredrar Juvelen. Vad tycker du? Du kan titta på de olika alternativen här:
http://www.uppsala.se/sv/Boendemiljotrafik/Stadsutveckling--planering/Utvecklingsomraden/Markanvisningstavlingar/Resenaren-/

Några personliga reflektioner det hela:
Allmänheten hade en väldigt kort tid på sig att säga sitt om förslagen. Knappa två veckor. Det är lite grand som med UL:s nya kort och att de går att skaffa och ladda på flera ställen än bara UL:s resecentrum.

En annan reflektion är att om man bygger Juvelen så kommer ingen längre att prata om UKK och hur konstig den byggnaden ser ut. Själv tycker jag att UKK är en häftig byggnad.

Sedan en mer praktisk reflektion, vilket jag hoppas att man tänkt på. Hur blir det med solstrålarna till solpanelhuset som ligger relativt nära Resenären. Kommer solpanelhuset hamna i skugga?

I vilket fall som helst så är det coolt att man bygger coola hus i närheten av Fålhagen.

1 kommentarer:

Eva Berglund sa...

Haha, jag tänkte precis samma som du om solpanelerna. Och jag tyckte också precis som du att det vore lite ball med "juvelen"

Skicka en kommentar