lördag 26 oktober 2013

UNT är den bästa dagstidningen och ett förbättringsförslag


Nästan lika lokal som indianradion som vi fick in i bilradion i närheten av Grand Canyon är UNT, årets bästa dagstidning. Jag gillar UNT för att den är lagom tjock och så har man väldigt lokala nyheter i både papperstidningen och på nätupplagan. Det är en bra mix och jag håller helt med Hanna Stjärne i vad som är UNT:s styrka:
http://www.svt.se/nyhetsklipp/regionalt/abc/article1536007.svt (hoppas att länken är kvar forever)

En modern dagstidning måste hålla på med flera saker. Man måste vara en medialisk Will Rogers. Han sägs ha myntat uttrycket I have never yet met a man that I dident like och lite så måste det vara när man jobbar på ett modernt mediehus. Man måste vara nyfiken på allt och alla. En mångsysslare helt enkelt. Och man måste fortsätta utvecklas för annars blir det som i ett annat Will Rogers uttryck: Even if your are on the right track, you'll get run over if you just sit there.
Grattis UNT!

Det finns en sida som jag önskar skulle bli bättre och det är insändarsidan i UNT. Just nu är insändarna väldigt korta och det blir svårt att utveckla någonting på så kort utrymme. Det känns lite grand som att insändarsidan i UNT kommer att dö ut och det är synd. Sedan är det lite synd att det inte är fler kommentarer på debattartiklarna. Beror det på att ingen vill kommentera eller sorteras kommentarerna bort? Och att man typ aldrig får svar på sina funderingar och frågor om man skriver en kommentar till en debattartikel på UNT:s hemsida. Vems fel är det? Läsarnas eller moderatorns? Nu när Newsmill har självdött så finns det väldigt få ställen på nätet där man kan föra en seriös diskussion om saker. Där skulle UNT kunna ha en roll att spela.






0 kommentarer:

Skicka en kommentar