lördag 19 juli 2014

Leches arv - kapitel 11

Kapitel 11
Lisa beställde Gaeng Ped till både sig själv och Per. Per insisterade om att få en öl till maten. Han tyckte att den starka maten krävde en heligt släckande vätska för att han ska kunna äta så här stark mat. Hans kista tålde alkohol, bäverhojt och så, men att få i sig chili och sånt var inte riktigt vad hans kista klarade av. Lisa orkade inte argumentera emot detta. Dessutom så behövde hon Pers hjälp och vissa människor fungerade mer kreativt när de fått i sig lite procentvätska.

Maten kom och Per plockade fram asken, tanden och lappen.  Både han och Lisa hade förstått att det var Gunnarsson som kommit på den första ledtråden men vad i hela världen betydde det hela. En tand? Hade Gunnarsson slagit ihjäl någon stackare eller vad? Maten kom snabbt till bordet och och Per tog en tugga. Det var för starkt. Han blev alldeles röd i ansikte. Och nej, rödheten berodde inte på att han legat på solsidan vid Vaksala torg eller att han var alkisröd. Det var maten. Per var illröd och svettades. Det var då Lisa såg det. Tanden! Tanden var blå som en smurf!


Blåtand, skrek Lisa rakt ut! Jag vet vart vi ska! Kom nu polaren Per!  Vi måste vidare…med bambu hängande mellan tänder följde Per med Lisa. Det var tydligen bråttom igen. Ölen hade han naturligtvis börjat måltiden med så det var inte en katastrof att de lämnade stället i all hast. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar