fredag 25 juli 2014

Leches arv - kapitel 17

Kapitel 17
Lisa och Per lyckades hitta ett gömställe i området. Det blev ett ruckel som Lisa och Per trodde var obebott. Klas var som en hund, det såg ut som att han följde en doft! Lisa tittade lite anklagande på Per och frågade viskande: När tvättade du dig sist? Per kontrade med blicken som antydde att Lisa var en springande parfymflaska. Fan, vi är rökta, konstaterade de. Allt springande har gjort att vi utsöndrar en mycket speciell doft och det är den som Klas nu följer. Snart är han här.

Precis när Klas klev in i rucklet, med en cykelpump i högsta hugget, slog Per honom med en eletrisk flugdödare. Det var det enda verktyget som Per och Lisa tyckte var lämpligt för att försvara sig med mot Klas. Yxa och hammare kändes som övervåld. Ja, lite moral hade de kvar, även om de var livrädda och jagade.

De kunde inte ringa till polisen för de hade egentligen inga bevis mot Klas så Per och Lisa var tvungna att komma på en lösning här och nu. Detta ruckel erbjöd en möjlighet till korttidsförvaring: Potatiskällaren under huset! Perfekt tyckte både Per och Lisa. De tryckte in Klas i det lilla utrymmet och lovade att de skulle skicka någon för att hämta honom.


När per och Lisa gick ut från koloniområdet så frågade Per om Lisa kom ihåg numret på rucklet. Tyvärr inte, sa Lisa. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar