måndag 14 juli 2014

Leches arv - kapitel 6

Kapitel 6
Lisa försökte febrilt komma på vad väggen försökte säga till henne. OK, det är en massa hus som alla finns i Fålhagen. Det behöver man inte vara stadsarkitekt för att fatta men vad var gåtan och var börjar den? Hon kände att hon behövde hjälp av någon som kunde det här med hus. Vem skulle hon kunna ringa till? Hon var stressad. Hennes pappa skulle ha kunnat hjälpa henne men tyvärr så hade pappan gått bort för några år sen. Plötsligt kom hon på en person som hon skulle kunna lita på. Det var dags att skicka ett sms till honom. Eftersom hon var osäker på om någon annan kunde läsa hans sms, det varierade nämligen lite, så skickade hon ett kodat meddelande: Vi ses vid Karl Johanssons kontor.
Innan Lisa lämnade så tog hon en panoramabild på lägenheten, i fall att specialisten skulle kunna se någonting som hon inte såg i rummet. I kaoset. Det behövdes verkligen någon med erfarenhet av detta för att se lösningen. Det var dags att gå.


Lisa låste dörren och gick mot utgången. Då såg hon mannen som höll på att parkera sin cykel vid huset. Visserligen var det inte en flakcykel, men hon skulle aldrig glömma ansiktet som hade mejat ner Gunnarsson, den trevliga pensionären, som Lisa bara känt i några minuter, men som gett ett trevligt intryck. Vad gjorde mördaren här? Var han ute efter Lisa eller Leches arv? Hon tänkte inte möta mannen öga mot öga än, utan sprang ner till källarvåningen och väntade. Den här mannen kom in med en nyckel, utan några som helst problem. Bodde mannen i huset? Var mordet på övergångsstället bara en olycka? Nej, det kunde det inte vara för en vanlig människa skulle ha stannat och hjälpt till. Nej, Lisa tänkte inte vänta och se vad mannen var för typ. Istället öppnade hon dörren till källarkorridoren för att ta sig ut genom en av husets garageportar. Smidigt. Botvidsgatan here I come, tänkte hon och smällde igen garageporten. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar