torsdag 24 juli 2014

Leches arv - kapitel 16

Kapitel 16
Lisa och Per sprang längs Hjalmar Brantingsgatan mot Österängs IP, när husen tog slut på högersida, svängde Lisa tvärt till höger och gick in genom en dörr i staketet. De fortsatte springa. Per var överraskad över att han orkade springa så här bra.

Äntligen framme vid Almtunaskolan. Väl inne på gården gick Lisa raka vägen till almen vid den leriga rastgården och där hade någon graverat in i barren: Hjärtats rus/GL. Nu var det Lisas tur att undra vad den här gåtan betydde.

Skolgården var alldeles tom eftersom det var lördag. Perfekt, tänkte Klas. Nu gällde det bara att överraska tjejen och den där restprodukten från 60-talet. Hur svårt kan det vara? Han började närma sig dem.


Per kände på sig att någon observerade dem. Han hade fått den ryggmärgskänslan efter många år vid Vaksala torg. Känslan av att bängen trålar. Kolla, kolla, sa Per och pekade på Klas. Lisa reagerade på en gång och med ens var de på väg mot koloniområdet. Det området kändes Lisa till. Lisa och Per hade 100 meters försprång, men Klas närmade dem i hög fart. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar