torsdag 4 december 2014

5 veckor i cykelställ


I november såg jag någonting konstigt. En man gick rev bort röda parkera sjyst-lappar från cyklarna vid Stationsgallerian. Varför? Jag tycker att om man ska cykla så ska man även respektera andra så att man bara parkerar där man får. Annars så blir det som vid stadsbiblioteket där det är cyklar felparkerade så att man tvingas, både som fotgängare och barnvagnsgående ut på cykelbanan. Det är inte optimalt.

Men det är bra att man nu börjat införa fem veckor parkering på cykelställen så att man får lite rotation på det hela. Det behövs. Bra! Skylten ovan hittar du vid Vaksalaskolan. Skylten nedan är också från Vaksalaskolan, Instruktionerna till cyklisterna om hur man ska cykla är lite...krångliga. Vad jag vet så finns det inte någon cykelbana till vänster och hur många cyklister cyklar inte rakt på för att komma till Hjalmar Brantingsgatan? Det är många som gör det.

För övrigt så är jag toktrött på folk som cyklar på trottoarer...det är går lite långsammare att flytta sig undan med en barnvagn...



0 kommentarer:

Skicka en kommentar