onsdag 31 december 2014

Årskrönika 2014 - del 2


I juni hände det inte så mycket. Det var en klättrande tjuv som sprang runt i Fålhagen. Samtidigt var jag väldigt glad över att min semester började och jag kunde börja förbereda mig inför förlossningen. Jag noterade att trekantsdammen utanför UKK inte togs i bruk i sommar överhuvudtaget. Jag tycker att man sommaren 2015 istället skulle kunna ha blommor där. Och inför snösäsongen så vore det trevligt om alla små varningsstolpar skulle vara av samma typ och färg. Det ser inte så snyggt ut att ta lite halvfula stolpar utanför Uppsalas coolaste hus UKK. Vi renoverade lite hemma och det blev jättesnyggt om jag får säga vad jag tycker :).

I juli hade vi fullt upp med att föda barn så det fick bli en hemsnickrad deckarnovell som bloggmaterial.

I augusti skrev vi om gröna busskurstak. Det regnade även så mycket att det blev översvämningar i Fålhagen, vilket inte är helt vanligt. Espresso House öppnade på resecentrum och vi väntade på att Fålhagens konditori skulle öppna. De varma sommardagarna var många, vår son gick sin första månad iklädd endast i blöja. Vi hade balkongsdörren öppen väldigt mycket och jag satt många kvällar på balkongen och noterade att många flygplan flög över Fålhagen, det ryktades även att Obamas plan tog vägen över Uppsala. Den coolaste sommarobservationen var nog haren som helt orädd tuggade i gräs bara några få meter ifrån en solbadare på gården. Och så hade vi Sabaton på Vaksala torg! Supercoolt och hur "oljudet" spred sig så olika över Fålhagen. Vi hörde ingenting, men kompisarna i huset bredvid hörde konserten alldeles för väl.

I september skrev jag en del om politik på bloggen. Annars var det storma som svepte över Fålhagen. Och regnet på cruisingdagen. Jösses vilket regn det var. På kulturnatten var vi uppe på taket av Stationsgallerian. Jag tycker att man behöver tillgängliggöra utrymmena på taken för det är väldigt vackert att blicka över Uppsalasiluetten. På tal om det ja, under hösten öppnades Skybar på UKK. Ett mycket vettigt beslut.

I oktober skrev vi om hur husen vid Frodeparken började ta form. Sedan undrade jag väl hur det är med dörrarna och rulltrapporna i resecentrum. De fungerar väldigt sällan. Särskilt alla dörrar samtidigt. Jag hade nog inte förstått hur ordentligt man firar Halloween i Fålhagen. Det kryllade av skrämmande figurer i Fålhagen. Och pumpor gick att se nästan vid varje dörr. Jag upptäckte även att vi hade fått en del kommentarer på bloggen som av någon anledning hade hamnat i spamkorgen så jag diskuterade kommentarerna i ett inlägg.

November var en månad då jag skrev mycket om mörkret, bilar och cyklar. Det finns flera platser i Fålhagen som är livsfarliga i mörkret. Om man inte har reflex på sig.

December månad var till för att se om det skulle bli en vit jul eller inte. Jag körde bil på kvällen den 24 december och då snöade det. Rejält. Så snön kom nästan i tid...


0 kommentarer:

Skicka en kommentar