fredag 5 november 2010

Nytt ljus på Näcken

Nu har vi äntligen varit nere på stan och kollat in ljusfestivalen! Vi började med att gå till den installationen som är närmast Fålhagen. Tyvärr blev det ju inga installationer alls i Fålhagen och Höganäs, som det var förra gången. Men Näckens Polska står ju faktiskt nästan i vår stadsdel:). Den hade fått en mystisk belysning i skiftande blått och grönt, och med gröna lampor uppe på höga stolpar, som liknade träd. Installationen hette Tåget till skogen.

Vi gick hela slingan, som är på drygt 3 km. Ljussättningarna var av varierande kvalitet, men några höjdpunkter som fanns (enligt mig) var ljusshowen på slottet, fiskbaletten vid Västgötaspången, raggarbilen på Fyristorg, och kvarteret Oxen som frustade, råmade, och lyste rött.

Raggarbilen på Fyris torg, med gamla bilder som projicerades på stenbeläggningen längs ån, och med fluffiga tärningar uppe i trädet, gav en riktig nostalgitripp :). Och fiskbaletten en bit bort längs ån lyste på långt håll med sina färgglada, men rätt fula, fiskar. Och showen på slottet var riktigt cool när den blev tredimensionell!

1 kommentarer:

hanna sa...

Vad är detta? Det har jag missat...

Skicka en kommentar