tisdag 26 april 2011

Vad kostar en lägenheter per kvadratmeter















Jag är helt Hemnetffrälst. Vissa skulle säkert kalla mig för Hemnetist och påstå att jag är beroende av Hemnet. Kanske det :). Jag gillar ju hålla koll på vad som finns på marknaden. I söndagens UNT hade man sammanställt vad lägenheterna i olika delar av Uppsala kostar per kvadratmeter. Priserna är alltså medelpriser per kvadratmeter. Under sista kvartalet av 2008 var medelpriset för Uppsala 16 240 kronor / kvadratmeter. Under sista kvartalet av 2010 kostade en kvadratmeter i snitt hela 25 468 kronor! Under första kvartalet av 2011 hade medelpriset klättrat upp till 26 513 kronor!!! Sjukt mycket om ett något ungdomligt uttryck tillåts.

Vad har då drivit upp priserna, förutom att alla självklart vill bo i Uppsala, Sveriges trevligaste stad? Jo, en del av förklaringen är naturligtvis att det var få objekt på marknaden 2008 och den andra prishöjande faktorn har varit att ungefär hälften av alla objekt som sålt nyligen har varit ettor eller tvåor.

Snart börjar man bygga bostadsrätter i östra Sala backe, där man nyligen frigjort ytor genom att ta bort kraftledningarna. Där spås priserna bli höga och höja priserna i Sala backe. Vi får se. Det som är glädjande för oss som bor i Fålhagen och gillar det, är att Fålhagen ligger stabilt på platsen som den tredje dyraste stadsdelen i Uppsala. Dessutom så har man sålt överlägset mest lägenheter just i Fålhagen och då påverkas inte medelpriset av några jättedyra lägenheter. Att bo i Fålhagen är en investering för det är nära till allt och ändå så otroligt lugnt och skönt. Livet handlar inte bara om antal kvadratmetrar eller hur mycket priserna höjs under en viss tid. Man ska hinna njuta av livet också. Nu ska jag ut till balkongen och njuta av livet...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar