torsdag 21 februari 2013

Dyra hyror i nya stationsområdet

Om några månader är Uppsalahems lägenheter i Frodeparken vid resecentrum klara för inflyttning. För några dagar sedan kunde man läsa i UNT om vilken hyresnivå de kommer att ha. En etta kommer att kosta i snitt 7012 kr! Intresset är ändå stort, ettorna har haft i snitt 305 intresseanmälningar (!) under den senaste omgången då man lade ut en tredjedel av lägenheterna för uthyrning. Men visst är lägenheterna värda en rätt hög hyra med tanke på läget och att projektet är unikt med bland annat Nordens största solcellsfasad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tror tyvärr att folk varken bryr sig om läget eller solpanelerna utan skriker desperat efter en lägenhet och tvingas söka dessa dyra lägenheter då det inte finns andra hyreslägenheter ute. då kötiden på uppsalahem för att få en sådan lägenhet ligger på minst 8 år. bygg mer hyresrätter i uppsala.nu !

Juuso sa...

Det behövs fler hyresrätter men problemet med de höga hyrorna kvarstår eftersom husbyggandet inte är välgörenhet från byggföretagens sida.

Om folk är desperata efter någonstans att bo och läget inte spelar roll så kan man flytta utanför stadskärnan. Personligen tror jag att läget spelar roll, närheten till perrongerna höjer hyran och intresset för lägenheterna just här.

Skicka en kommentar