lördag 9 februari 2013

Skottkärror på taket

Jag tog en promenad runt Fålhagen och upptäckte följande. Varför har man placerat en massa skottkärror på en container? Det är flera födelsedagar och pensionsavgångar på G i kommunhuset :). Eller är skottkärrorna ett miljövänligare sätt att bygga. En anpassning till solcellsfasaden. Jag vet inte men roligt var det att hitta skottkärrorna på en ovanlig plats.

4 kommentarer:

scribo sa...

Enkel förklaring. När man åker ut på ett bygguppdrag följer det med en hel del personliga verktyg. Stölderna på byggarbetsplatser är helt galna... Att någon har flyttat sina verktyg till en oåtkomlig plats är helt normalt!

Jag hoppas att du tar bort den här kommentaren när du har läst den. Vi skall inte uppmuntra tjuvarna!

Scribo sa...

När jag läser min egen kommentar så ger den ingen förklaring. Den där kärran du ser har nästan aldrig varit till för att transportera cement. Däremot kommer du att hitta modellen överallt på byggarbetsplatser runt om Sverige. Det är den du tar med dig när du börjar på ett nytt uppdrag och det är där du har dina personliga verktyg. Konstruktionen är visserligen opraktisk men så har man gjort i ärtionden...

Juuso sa...

Spännande! Jag funderade på varför man hade placerat grejerna på taket. Det är alltså någon form av långtidsparkering för skottkärror :).

Anonym sa...

Precis som Scribo, för att göra de liite svårare att stjäla dem. Uppochner är de för att det inte ska bli fulla med vatten. Logiskt.

Skicka en kommentar