fredag 14 november 2014

Folkmusikstämma på UKK


Vi hade en ledig helg för några veckor sen. Ingenting var inplanerat och så funderade vi på vad vi skulle kunna göra. Visst, lite städning hemma och så, men utöver det hade vi ingenting inplanerat. En konstig känsla. Det var då Niina började kolla lite saker man skulle kunna göra en löningshelg i Uppsala och det var då vi fastnade för Oktoberstämman på UKK, att gå runt UKK och njuta av folkmusik kändes som en kanonbra idé. Så vi gick dit två gånger den 25 oktober, först på eftermiddagen och sen på kvällen. Det var en fantastisk upplevelse så vi kommer nog att gå dit nästa år igen. Det är någonting lugnande med folkmusik. Sonen somnade också på en gång. 


Sedan var det helt fantastiskt att sitta i hörnet på UKK och blicka över Uppsala. Mycket snyggare utsikt än så här kan man inte få på stadens två landsmärken: Slottet och domkyrkan. Sedan gillade jag att man kunde köpa vin där. Det hör till när man ska njuta av kulturen och utsikten medan vuvuzelan (sonen) sover. 




Naturligtvis ska man dricka ansvarsfullt och framför allt ställa sitt glas på ett ansvarsfullt sätt och inte göra det här på räcket. Den här extra metallhöjningen var man tvungen att montera dit så att folk inte skulle ställa sina glas på räcket för glasen skulle kunna falla ner på folk på bottenvåningen. Inte optimalt. 


0 kommentarer:

Skicka en kommentar