torsdag 6 november 2014

Förändringar i vardagen


Så där ja, nu kommer det sista "ett barn förändrar vardagen helt och hållet"-inlägget på ett tag i alla fall. På bilden ser du en vardagsbild från oss. Hur har livet förändrats hos oss? Jo, helt nya "prylar" så som blöjor, våtservetter, dregellappar, babygym, babysitter, babystol, amningskudde osv. har invaderat lägenheten. Förut var det kaninleksakerna som man fick akta sig för :).

Vi lagar mer mat hemma så matlådorna har blivit en allt vanligare syn hemma hos oss. Jag har hört att en del lagar mindre mat hemma i och med att man fått barn men för oss har det blivit precis tvärtom :). En stor nackdel med att laga mat hemma är att det blir förfärligt mycket disk!

Istället för att dricka vin till maten ute så har jag börjat köpa vin på bolaget. Jag råkar gilla rödvin och det var lite så jag kom på att man skulle kunna fylla de tomma lokalerna i Stationsgallerian med en glasbank som skulle kunna vara specialiserad på just rödvin. Det vore hemskt trevligt.

Vi har aldrig tittat mycket på tv men nu med barnet så märker man hur mycket man ändå lyssnat på tv när den varit på i bakgrunden. Det man inte kan göra som vanligt, märker man av. Vi säger så här...vi bor så litet att någon babymonitor behöver vi inte för ungen vår hörs :).

Men vi har inte slutat gå på restauranger utan vi försöker hitta lite barnvänliga restauranger så att vi förstör någon annans middag i fall vår vuvuzela skulle sätta igång med en konsert. Det som är glädjande är att det finns en hel del barnvänliga restauranger i Uppsala. Eller så här...de flesta är väl det men jag själv tycker att vissa restauranger passar bättre för att ha med sig ett barn än andra...


0 kommentarer:

Skicka en kommentar