torsdag 10 februari 2011

Nytt dagis i Fålhagen - utan gård!

Bild: Uppsalahem och White Arkitekter

Vi skrev ju tidigare om den finska förskolan som inte fick tillstånd att starta i Fålhagen eftersom den inte skulle ha någon inhägnad gård. Nu kunde man plötsligt läsa i UNT att det ska öppna ett nytt dagis i Fålhagen, utan en egen stor gård. Så jag blev förstås nyfiken och googlade på det, eftersom UNT inte hade skrivit så mycket mer.

Det jag lärde mig var att förskolan ska inrymmas i det bostadshus som ska byggas i ena änden av Stationsgatan, bort mot Strandbodkilen. Huset blir bågformat precis som hotellet som byggs just nu i andra änden av Stationsgatan. Gårdsbristen löses genom att barnen kan leka dels på en mindre gård vid dagiset, och dels i Frodeparken som ligger precis intill. Huset ska stå klart 2013, och är antagligen efterlängtat med tanke på bristen på förskoleplatser i centrum. Det är spännande att det är Uppsalahem som bygger huset också - betyder det att det blir hyresrätter? Det är det också brist på i centrum.

1 kommentarer:

Jan sa...

Cirka 70 stycken varav ungefär hälften kommer att vara seniorbostäder. Enligt Uppsalahems egen hemsida, det står fortfarande som Idéprojekt
där så det kan ha\kan komma att ändrat något.

Skicka en kommentar