onsdag 9 mars 2011

Hemnet och Fålhagen


Helgen närmar sig och det är dags för dem som vill flytta att surfa in på Hemnet. Det är en hemsida som är ytterst beroendeframkallande, vilket även skribenterna bakom Mitt i Fålhagen har upptäckt och det är därför vi rätt så ofta skriver om lägenheterna på Hemnet och vilka skulle vara intressanta att gå och titta på. Är vi visningsberoende? Kanske det för ett kompispar till oss letar efter en lägenhet och vi har bett om att få följa med lite då och då :). Detta inlägg ska dock handla om det nya hemnet och priserna per kvadratmeter här i Fålhagen. Hemnet har nu släppt en ny version av sin hemsida och där visas kvadratmeterspriserna! Det tycker jag är häftigt! Dock är det väldigt lite till salu just nu! Här kommer en liten stadsdelsanalys av tillgängliga lägenheter.
Priserna är väldigt saftiga på sina håll och här har vi en etta i Fålhagen som kostar strax under 900 000 kronor, eller det är åtminstone utgångspriset. Att betala 900 000 kr för en etta i Fålhagen är faktiskt inte så mycket men om man dela denna lägenhets utgångspris med antalet kvadratmetrar blir det faktiskt hela 44 750 kr/m² !!! Det är väldigt mycket per kvadratmeter måste jag säga. Jag är väl medveten om att ettorna kostar mer per kvadratmeter men det känns lite saftigt med nästan 45 000 kronor för en kvadratmeter. Är du intresserad så klicka på länken här nedan:
Utöver toppnoteringen där ovan så verkar det som om att snittpriset för kvadratmeter börjar närma sig 30 000 kronor här i Fålhagen! Funderar ni på att sälja eller köpa en lägenhet här just nu så kan det vara en bra tumregel att utgå ifrån att en kvadratmeter kostar ungefär 30 000 kronor. Det känns jättekonstigt att tänka sig det priset för en kvadratmeter men så ser prisläget ut i Fålhagen i början av mars 2011. Intressant! Å andra sidan så är Fålhagen Uppsalas bästa stadsdel så man kanske vill betala lite extra för livskvaliteten som denna underbara stadsdel erbjuder. Du är välkommen att flytta in till Uppsalas Soho :).

1 kommentarer:

Anonym sa...

Nu ska vi se, fungerar kommentarrutan?

Skicka en kommentar