måndag 7 mars 2011

Svårt att få tag på frimärken just nu

Idag skulle vi köpa frimärken. Det brukar ju vara lätt, typ alla affärer brukar ju sälja dem. Men idag var det inte lika lätt. Resan började på tobaksaffären i Kvarnen. De hade inga frimärken, och har inte haft det på 2,5 vecka! Fast det sistnämnda sa de förstås inte själv. Nåja, då går vi till Ica då. Nej, de hade också slut på frimärken. Så vi gick till Mykonos. Nej, de får inte längre vara frimärksombud för Posten, så de hade inte heller några.

Detta väckte några tankar hos oss. Först kom den konspiratoriska tanken: med tanke på postombudsnedläggningarna (vilket ord!) det har stått om i UNT så kan man ju undra om tobaksaffären inte heller får vara postombud längre, och att det är pga detta de inte har skaffat några nya frimärken?! Nästa tanke var: ska det verkligen vara lättare att köpa värktabletter än att köpa frimärken?? Det här kändes ungefär i nivå med min semester i Egypten dagarna innan upproret: det var ungefär lika svårt att få tag på saker där då... Och det värsta är att när antalet postombud minskar så lär det inte bli lättare att köpa frimärken. Får Posten styra och ställa så här mycket ostraffat? Kan vi inte hota med att Bring får överta deras jobb om de inte höjer sin service istället för att sänka den?

2 kommentarer:

Eva Berglund sa...

När vi bodde vid vaksalatorg för 29 år sen vandrade man varje månad med räkningarna i hand till poston som låg där det varit ett arkitektkontor eller något sådant vid vaksala torg. I kinesbutiken var det bank. ...

men åter till frimärken, Coop Liljegatan har sådanna.

Hjalle Beh sa...

Hej! Själv har jag haft mkt stor glädje av postombuden på Brantan och i Årsta men använder även flitigt Kvarnen. Att postombuden försvann är nog välkänt, men i bostadsområdena öster om Väderkvarnsgatan-Vattholmavägen finns det sen den 14 feb inte heller kvar ett enda frimärksombud vilket får flera konsekvenser för kunderna och för miljön. Sök själv frimärksombud i Uppsala på Postens hemsida får ni se.

Ska man bara ha ett frimärke till ett brev så går det nog att hitta. Än så länge. Vill man ha hjälp eller andra valörer än 6kronors brevporto tvingas man ta sig bort till ombuden. Tilläggas kan att andra företag än ombuden får sälja frimärken, men vad vill då Posten ha betalt av återförsäljaren för ett självhäftande 6kronors frimärke? Jo, 6 kronor.

Behöver man i sitt yrke Postens tjänster och frimärken så har tillvaron försämrats. Beställa direkt från Posten då? Jag vill hellre stödja de små butikerna varav många lever på marginalen och det var dem, de före detta ombuden, som hjälpte mig när det behövdes. Dessutom vill jag ha kvar levande stadsdelar. Avslutningsvis tack för insändaren ang Kvarnen som du skrev i UNT. Mvh

Skicka en kommentar