fredag 3 februari 2012

Fålhagens djurliv


Jag skrev ju om det gröna Fålhagen för några dagar sedan, och blev inspirerad av det till att skriva lite mer om Fålhagens djurliv. Nu när det har varit snö ute så kan den uppmärksamme se harspår på de flesta gräsmattorna här. Och haren har utan problem hoppat igenom de smala staketspringorna på bilden.

I snön ser man även spår efter tamare djur som hundar och katter. Men kanske slinker det förbi någon räv då och då också, jag har sett en under sommartid i stadsdelen i alla fall. Och grävlingar borde det kunna bo i de lite vildare delarna av Fålhagen, som till exempel bland koloniträdgårdarna eller Gunsta backar. Man ser även mycket fågelspår i snön. Och det finns ju mycket träd här som har bär och frukter som fåglarna kan äta av vintertid.

Vad kan det mer finnas för djur här...? Rådjur skulle kunna gå omkring i bl a villaträdgårdarna, det brukar de ju gilla. Fast för att komma hit måste de korsa Tycho Hedén, och det kanske de inte vill. Finns det någon som har sett rådjur i Fålhagen? Just det, råttor finns det ju också, som vi har skrivit om. Och möss förstås. Och självklart massor av insekter, icke att förglömma:).



2 kommentarer:

Erik sa...

OT: Jag lade nyligen märke till att Fålhagens vårdcentral ligger i Boländerna. Vilken otur :)

Juuso sa...

Japp, så är det :). Så här ser det huset ut: http://falhagen.blogspot.com/2010/07/falhagens-vardcentral.html

Skicka en kommentar