tisdag 17 september 2013

Inbrott pågår - hantverkare rycker in...



Följande text har jag kopierat från Polisen Uppsala läns Facebooksida. Jag tycker om sådana här berättelser där folk agerar och ser till att tjuvarna åker fast. Och så hände detta i Fålhagen. Vad ska man säga. Bra jobbat här och bilden valde jag därför att inbrottet ägde rum den 11 september! Läs berättelsen här:

I går fick vi ett telefonsamtal från en kille som hängde efter en inbrottstjuv. Han och brorsan var och snickrade på det nyinköpta huset i Fålhagen när han hörde glaskross på nära håll.

Han kikade in i grannens trädgård och fick då syn på en man som just krossat ett fönster på villan. Han stod på några trädgårdsmöbler som han lyft fram för att nå upp till fönstret.

Tjuven upptäckte att han var iakttagen och tog till flykten. Killen hängde efter samtidigt som han ringde polisen och brorsan för hjälp.

Tjuven hoppade på en buss och här skulle man kunna tro att historian tog slut. Men icke, nu hade brorsan precis kommit för att hjälpa till och med sig hade han en bil. De följde efter bussen till IKEA och under tiden dirigerade brorsorna polisbilarna till rätt plats.

Tjuven kunde gripas och nu väntar rättsligt efterspel. Stort tack till Magnus och Daniel för deras rådiga och förtjänstfulla ingripande. Det gillar vi!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar