söndag 8 september 2013

SJ och information


Det var roligt att träffa en gammal kompis som var på besök i Uppsala för några dagar sen. När han skulle fortsätta sin resa med tåg så upplevde vi någonting väldigt intressant vid spåren. Ramla inte på spåret nu, men tåget han skulle åka hade en preliminär tid som var 9 minuter efter den riktiga avgångstiden. Helt plötsligt ändrades tiden och nu var tåget bara 4 minuter försenat. När man åker SJ så gäller det att hålla koll på informationstavlorna. Det är september nu så det börjar väl bli dags att ta fram pendlartålamodet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det måste vara nästan unikt. Normalt är de så rädda för att behöva göra så att de helst flyyttra fram tiden pga av förseningen så lite som möjligt.
Tåg startade en time sent från Mora, men om de slår hastighetsrekordet på sträckan till Uppsala kan de ta in 40 minuter så försening sätts till 20 min I Uppsala ocg flyttas succseisvt fram när det på sträcka efetr sträcka vissade sig att tåget faktikst inte slog hastighetrekord.

Juuso sa...

Jo, det är nog inte så vanligt. Har dock hört att de ropar ut i högtalarna att tiden kan flyttas fram och tillbaka så det gäller att ha koll. Om man dessutom byter spår så blir det lite extra spännande :).

Skicka en kommentar