torsdag 18 april 2013

Frodetrappan och hjälpen som inte finns


Vad jag saknade en trappan där det skulle gå att släpa/dra upp sin reseväska, istället för att försöka bära upp den. Det tänkte jag på när jag bar upp reseväskan i Frodetrappan med mina vinflaskor där i. Alla reseväskor är inte anpassade till handikappsanpassningen vid trappan. Synd att man inte verkar vilja förändra trappan så att den skulle passa fler användare. Särskilt eftersom många i Fålhagen gillar att resa, och då inte bara till jobbet.

Anpassningarna ska tydligen inte vara baserade på hur många som använder trappan och hur. Däremot har jag inte sett så många ta sig upp eller ner för Frodetrappan i en rullstol. Cyklisterna har anpassat sig och leder sina cyklar uppför och nedför trappan. Några mer våghalsiga cyklister har jag sett ta trapporna ner cyklande och så uppför längs handikappsanpassningen. Det såg läskigt ut. En stor grupp är resenärer med sina reseväskor. Det ser väldigt slitsamt ut.

Alla orkar inte leda ner sina cyklar och därför har utsiktsplatsen vid Frodetrappan blivit en cykelparkering för många cyklister. Undrar om det kommer att bli någon ordning på det när Frodeparken öppnas.

Det blir inga fler gnälloinlägg om Frodetrappan utan jag använder mig av formuleringen: Det jag inte kan ändra på, ska jag inte slösa min energi på.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar